LEVENT VILLA

It is a villa project on Yeni Sülün Street in Levent, Istanbul. The project consists of a total of 3 floors with a basement and a roof. In the project, the semi-transparent staircase was attached to mass from the outside. The shell surrounding the mass is divided into two with cracks, which is opened to get light, from both sides of the staircase. The top of this cracks built with linear wooden shading elements for sun-control. The entrance and the first floor of the project are arranged as reception, office and meeting area, while the roof is arranged as a resting and bed room, leaving a gallery space. Thanks to this gallery space, the office area is also provided with light from the cracks on the roof cover. The basement floor is arranged as service areas, cinema and sports hall. In the scope of the project, which is as important as the interior life and the life outside, a winter garden is designed, that can be turned on and off according to your needs.

Location:

Levent/Beşiktaş/İstanbul

Year:

2016

Status:

Under Construction

Program:

Office - Housing

Scope:

Architectural Project

Size:

750 m2

Employer:

YAMANS İnşaat